Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste gin: Se de 11 udvalgte gins til gin & tonic, drinks mm. i 2021

Bedste gin: Se de 11 udvalgte gins til gin & tonic, drinks mm. i 2021

Den bedste gin er den der matcher din smag! Vælg en gin der har de smagsnuancer du sætter pris på og lad dig ej styre af prisen. En billig gin kan med den rigtige garnish og tonicvand blive utrolig god! Den primære smag er enebær, men denne spiritus findes med mange smagsnuancer. Prøv dig frem, eksperimenter og nyd din gin neat, præcis som den er, eller som et bærende element i en drink opskrift. Her i denne gin guide finder du de mest populære netop nu!

Af Drinksters bartender
Priser er opdateret i dag onsdag d. 1 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 1. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Hendricks Gin gin

Konklusion: Her er den bedste gin

Hendricks Gin gin er udvalgt af Mike Vestergaard, som den bedste gin i december 2021.

Bedste

Købsguide

En Gin & Tonic er en klassiker og en af de mere simple cocktails, men ikke desto mindre er gin mere populær end nogensinde før.

Det store interesse for gin gør, at der hele tiden kommer nye og spændende gin mærker til som konkurrenter til de mange klassiske gin mærker, der har været på markedet i mange år. Og som vi allerede kender og elsker.

I denne artikel gennemgår jeg de absolut bedste gin på markedet lige nu. Jeg giver dig desuden en masse nyttig viden om de forskellige typer af gin og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Sidst men ikke mindst har jeg også lavet en nyttig FAQ med de mest stillede spørgsmål om gin. Der kan du få genopfrisket det du ved og finde svar på det, du ikke vidste i forvejen.

3 vigtige råd du bør følge når du køber gin

Hvis du gerne vil forkæle dig selv og prøve andre gin mærker end dem du allerede kender i forvejen, så kan du med fordel følge disse 3 råd, når du køber gin.

 1. Vælg den gin type du ved du kan lide - Gin kan deles op i 4 typer, som adskiller sig i den måde de er fremstillet på. Nogle er slet ikke destilleret, andre en enkelt gang og nogle rigtig mange gange. Der er også forskel på hvornår i processen man tilsætter botanicals.
 2. Vælg botanicals du synes om - botanicals er de smagsnoter, du kan finde i gin. Botanicals i gin kan være alt fra enebær til havtorn eller oliven. Vælg en gin der indeholder en kombination af botanicals, altså smagsnoter som du synes om.
 3. Din tonicvand har stor betydning for det endelige resultat - Er du på udkig efter en gin, fordi du elsker gin & tonic, så bør du gå hele vejen og købe en god tonic. En god tonic understøtter de botanicals eller smagsnoter der er i ginnen uden at overdøve smagen i citrus.

Hvilken gin er bedst i test?

Dagens bedste pris

1. Hendricks Gin gin

Hendricks Gin gin

Hendricks gin

Hendrick’s Gin Alkohol: 41,4% Indhold: 70 cl. Land: Skotland Hendrick’s Gin er blevet til ved at blande meget unikke ingredienser og en helt utrolig produktionsmetode. Den er destilleret i Skotland, hvor den kun laves i små portioner, en porti... Læs mere hos Barlife

Dagens bedste pris
Laveste pris pr. 100 ml 49,86 kr.

2. Gin Mare gin

Gin Mare gin

Gin Mare gin

Gin Mare Alkoholprocent: 42,7%Indhold: 70 clOprindelse: Spanien Den spanske sjæl slår igennem i Gin Mare, som er blevet inspireret af middelhavskøkkenet. Udover de traditionelle ingredienser som enebær, korianderfrø, kardemomme samt citron- appelsin- og m... Læs mere hos Barlife

3. Isfjord Premium Arctic Gin gin

Isfjord Premium Arctic Gin gin

Isfjord gin

Isfjord Gin Alkohol: 44%Indhold: 70 cl.Land: Danmark Isfjord Gin har allerede bevist, at den er en gin i verdensklasse. I 2012 fik den tildelt sølv medalje ved ”The International Spirits Challenge” på grund af sin unikke kvalitet og fortrinlig... Læs mere hos Barlife

4. Whitley Neill Lemongrass & Ginger Gin gin

Whitley Neill Lemongrass & Ginger Gin gin

Whitley Neill gin

Whitley Neill Lemongrass & Ginger Gin 70 cl.... Læs mere hos Barlife

5. June By Gvine Royal Pear & Cardamom Gin Liqueur gin

June By Gvine Royal Pear & Cardamom Gin Liqueur gin

June by Gvine gin

June by G'Vine Royal Pear && Cardamom Gin LiqueurIndhold: 70,0 clAlkohol: 30,0 %Land: Frankrig JUNE Royal Pear and Cardamom er June Wild Peachs sprøde lillesøster. En gin-baseret brændevin, som er fuld af overraskelse og med samme lette alkohol og mas... Læs mere hos Barlife

6. Bombay Sapphire London Dry Gin 40% gin

Bombay Sapphire London Dry Gin 40% gin

Bombay Sapphire gin

Skøn gin med gode minder Det er de færreste, som ikke en enkelt eller måske flere gange har stiftet bekendtskab med den klassiske blå flaske, som indeholder den meget kendte og elskede Bombay gin, som er elsket af folk i hele verden, og som stadig den i d... Læs mere hos Barlife

7. Whitley NeilGooseberry Gin, Limited Edt. gin

Whitley NeilGooseberry Gin, Limited Edt. gin

Whitley Neill gin

Whitley Neill Gooseberry Gin, Limited Edt.... Læs mere hos Barlife

Dagens bedste pris

8. Kongsgaard Raw Gin gin

Kongsgaard Raw Gin gin

Kongsgaard gin

Dejlig Kongsgaard Raw Gin passer ind i raw bølgen Når du skal drikke en lækker gin så er denne Kongsgaard Raw Gin et godt bud. Det er en meget afstemt gin, som smager rigtig godt. På trods af, at der er mange forskellige botaniske elementer i, smager den... Læs mere hos Barlife

9. Jawbox Pineapple & Ginger Gin Liqueur gin

Jawbox Pineapple & Ginger Gin Liqueur gin

Jawbox gin

Jawbox Pineapple && Ginger Gin Liqueur Alkohol: 20,00 %Indhold: 70,00 cl.Land: IrlandJawbox Pineapple && Ginger Gin Liqueur har en alkoholprocent i den lavere ende, hvilket gør den oplagt at bruge i sommerens cocktails. Af samme grund kaldes dette for en... Læs mere hos Barlife

Dagens bedste pris

10. Tanqueray Dry Gin gin

Tanqueray Dry Gin gin

Tanqueray gin

Tanqueray Dry Gin Alkoholprocent: 47,3%Indhold: 70 clOprindelse: England Tanqueray London Dry Gin er en absolut klassiker, som findes i de fleste barer. Tanqueray har altid været hemmelighedsfuld omkring opskriften, men ginnen menes at indeholde 4 håndplu... Læs mere hos Barlife

Dagens bedste pris

11. Le Tribute Gin gin

Le Tribute Gin gin

Le Tribute gin

Le Tribute Gin Alkohol: 43% Indhold: 70cl Land: Spanien Le tribute Gin er producenten bag B.la. gin mare, Master gin og Gin MG. Le Tribute Gin er sammensat af en række forskellige destillater på enebær, lime, kumquat, citron, pink grape, grøn frape, manda... Læs mere hos Barlife

Gin - drinken der bliver ved med at genopfinde sig selv

Gin har en lang historie bag sig. Gin produktionen eksplodere i England først i 1700 tallet og midt i 1700 tallet blev der fremstillet mere end 5 gange så meget gin som øl.

Gin var billigt og dermed meget populært hos de fattige. Men de store mængder gin medførte mange sociale og medicinske problemer herunder gin-craze, eller på dansk gin-galskab, som nok i dag ville kaldes alkoholforgiftning.

I dag ser vi på gin med helt andre øjne. Gennem de sidste årtier er ginnens popularitet eksploderet endnu engang. I denne omgang er ginnen forfinet og er nu drik med en enorm fanskare.

Mange siger, at der er en gin der tiltaler enhver palette, altså at der er en gin til enhver smag. Det tror jeg gerne på, da der er utrolig mange forskellige gin på markedet.

Alene i Danmark bliver der produceret mere end 50 forskellige gin. Er du vild med gin, er der derfor mange spændende smagsoplevelser at vælge mellem.

Vidste du, at gin blev patenteret som et lægemiddel af en hollandsk læge i 1575?

Pinpoint hvilken type gin, der er din favorit

Der findes forskellige typer gin derude. Man opdeler gin i 4 hovedkategorier, opdelingen af gin i forskellige typer sker på baggrund af den måde ginnen er fremstillet. De 4 forskellige typer gin er meget forskellige i smag og fremstillingsmåde.

Spiritus med enebærsmag

Det EU betegner som spiritus med enebærsmag er egentlig den oprindelige form for gin med aner tilbage til 1500 tallet.

Spiritus med enebærsmag bliver lavet på gæret korn, som derefter bliver den destilleret med enebær og andre urter og planter for at give den karakteristiske smag.

Gin

Gin bliver modsat spiritus med enebærsmag lavet på landbrugsethanol med en alkoholprocent på mindst 37,5.

Ved en almindelig gin bliver de aromatiske urter og planter tilsat, uden at ginnen bliver gendestilleret.

Destilleret gin

Destilleret gin er den mest almindelige gin type. Destilleret gin fremstilles af ren alkohol, som koges op og destilleres flere gange sammen med forskellige urter og planter.

Når blandingen har været destilleret flere gange, så fortyndes blandingen med vand, indtil den når en alkoholprocent på omkring 37,5.

Ved en destilleret gin så kan man tilsætte flere urter og planter til at give aroma efter destilleringen.

London dry gin

En london dry gin sætter mange krav til produktionen. Først og fremmest må aroma og smag i en london dry gin kun komme fra de planter og urter, som er tilsat under destilleringen.

Man må altså ikke, som hos den destillerede gin, tilsætte ekstra aroma efter destilleringen. Ydermere må en london gin ikke indeholde mere end 0,1 gram sukker pr liter.

I dag er gin ikke bare gin

Den store interesse for gin gør, at der i dag findes rigtig mange forskellige smagsnuancer i de gin, du finder på markedet. Det gør det spændende at kunne lide gin.

Hvis du har fået øjnene op for gin og gerne vil udvide din viden og evne til at udvælge gin du kan lide, så er der to begreber, som du bør kende.

Ginnens basedestilat

Som udgangspunkt så er den alkohol som er ginnens grundbase eller basedestilat helt smagsløs. I langt de fleste gin er alkoholen lavet på en kornsort, ofte hvede.

Når du laver alkohol på korn, så bliver den helt smagsneutral og ginnens smag kommer derfor af de aromaer, som senere bliver tilført.

MEN i dag er man også begyndt at eksperimentere med at bruge andet end korn til at lave alkohol på og det giver nogle helt andre smagsnuancer i gin.

Nogle af de ting som du også kan bruge som base destillat er:

 • Honning
 • Vindruer
 • Majs
 • Fermenterede kartofler

Botanicals er smagsgiverne i ginnen

Når man taler om botanicals, så taler man samlet om de forskellige smagsgivere, der kan være med til at give ekstra kant til ginnen basedestilat.

Traditionelle botanicals, altså smagsgivere i gin op gennem tiden, og til stadig er:

 • Enebær
 • Korianderfrø
 • Citron, appelsin, quomkat og grape
 • Lakridsrod, kvanrod og orrisrod
 • Kanel

Som vi har nævnt flere gange, så har gin aldrig været mere populær end den er i dag. Det gør også, at der har været langt et stort arbejde i at eksperimentere med nye smagsnoter, altså nye botanicals.

Nogle af de nye spændende botanicals du kan møde i gin i dag er:

 • Havtorn
 • Tang
 • Hamp
 • Vanilje
 • Hyben
 • Oliven
 • Æbler
 • Rosmarin
 • Citrongræs

Den første danske gin blev produceret i 1954. I dag er der mere end 50 forskellige danske gin på markedet.

Er gin en helt ny interesse og ved du ikke hvilken gin du skal købe?

Har du først lige fået øjnene op for gin eller skal du købe gin som gave, så kan det være rigtig svært at vide, hvilken der er den bedste gin. For den bedste gin afhænger helt af, hvilke botanicals du er tiltrukket af.

Det kan være, du er vild med tydelige citrus botanicals, altså citrus agtige smagsnoter. Det kan også være, at du foretrækker mere frugtagtige botanicals.

Der findes så mange forskellige typer gin, som er lavet på vidt forskellige botanicals, at mit råd til dig vil være at kigge på sammensætningen af ingredienser og vælge den, der tiltaler dig.

Hvad er bedst ? Gin, destilleret gin eller dry gin?

Hvilken gin, der er den bedste gin, afhænger af din smagspalette og hvad du skal bruge ginnen til. Er du for eksempel på udkig efter en gin til en klassisk cocktail som en Dry Martini, så bør du som navnet indikerer vælge en London Dry Gin.

Der findes rigtig gode gin indenfor alle typer af gin. Men du kan som udgangspunkt gå ud fra, at jo flere gange en gin er destilleret, jo mere intens smag får du. I sidste ende er det et spørgsmål om smag hvad der er den bedste gin til dig.

Klar til at vælge gin til weekends cocktails?

Jeg håber, jeg har gjort det lettere for dig at vælge den helt rigtige gin til weekendens cocktails og gjort dig lidt klogere på de begreber du møder, når du læser eller taler med nogen om gin.

I min gennemgang af de bedste gin på markedet her og nu har jeg været vidt omkring for at sikre, at der er gin, der repræsentere de forskellige typer af gin, men også så der både er klassiske og nye botanicals at vælge mellem og ikke mindst så er der tale om gin i forskellige prisklasser, så der er noget for alle.

De udvalgte gin er ikke kun mine favoritter, men også de gin der har scoret bedst i test hos både gin-eksperter, anmeldere og forbrugere. Kunne du tænke dig at smage en af dem, så har jeg lagt link ind direkte til forhandlerne af disse gin, det gør det let for dig at gøre dit køb.

Der er ikke kun lagt link ind til en enkelt forhandler, men til mange, så du kan sikre dig den bedste pris.

Tak fordi du læste med så langt. Som en afslutning får du lige mine 3 yndlings drinks med gin. Måske er det også dine?

Og husk at hvis du stadig har ubesvarede spørgsmål om gin, så kan du sikkert finde svaret i min FAQ- ofte stillede spørgsmål om gin.

3 populære drinks med gin der er lette at lave

Den klassiske Gin & Tonic

 • Et glas med is (skal kunne indeholde ca. 30 cl.)
 • 1 del gin (4 cl.)
 • 3 dele tonic (12 cl.)
 1. Fyld et glas med is og hæld gin i glasset inden du topper op med tonic.

Hæld tonic forsigtigt i ved at hælde glasset og hælde tonic langs kanten af glasset. På den måde beholder du så meget af kulsyren som muligt.

Gin Fizz

 • 1 Highball glas
 • 4 cl. gin
 • 1,5 cl. Rose´s Sugar Cane
 • 3 cl. friskpresset citronsaft
 • 1 æggehvide
 • 4 cl. danskvand
 1. Fyld shakeren med is og hæld alle ingredienser i på nær danskvand. Ryst godt og hæld det op i glasset og top op med danskvand.

White Lady

 • 1 cocktailglas (der har været i fryseren)
 • 4 cl. gin
 • 3 cl. Cointreau
 • 1 cl. Rose´s Sugar Cane
 • 2 cl. friskpresset citronsaft
 • 1 æggehvide
 • 1 citronskive til pynt
 1. Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst grundigt. Si derefter drinken over i et cocktailglas. Pynt glasset med citron. En White Lady serveres ikke med is i glasset, det er derfor vigtigt at glasset er iskoldt.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 11 gins, har Mike Vestergaard valgt Hendricks Gin gin, som den bedste gin i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 10 andre populære gins, herunder bl.a. Gin Mare, Isfjord Premium Arctic Gin, Whitley Neill Lemongrass & Ginger Gin & June By Gvine Royal Pear & Cardamom Gin Liqueur... klik her for at se de resterende!

8 ofte stillede spørgsmål om valg af gin

Hvor mange procent alkohol indeholder gin?

De forskellige gin typer indeholder mindst. 37,5 % alkohol.

Hvad er ginnens basedestilat?

Ginnens basedestilat er den alkoholiske base som ginnen er fremstillet på.

Hvad er ginnens basedestilat lavet af?

Ginnens basedestilat består i de fleste gin af alkohol lavet på kornsorter som hvede, men en base destillat kan også laves på honning mjød, vindruer, majs eller fermenterede kartofler.

Hvad er forskellen på de forskellige typer gin?

Forskellen på de forskellige typer gin skal findes i den måde gin´en fremstilles på.

Hvad er botanicals i gin?

Botanicals i gin er en fællesbetegnelse for de smage du kan tilføje til gin. Enebær er for eksempel en botanical.

Findes der forskellige typer af gin?

Ja, gin inddeles i 4 kategorier. Spiritus med enebærsmag, gin, destilleret gin og London dry gin.

Er alle gin typer destilleret?

Ja, (og nej) alle gin typer hvor gin indgår i navnet er destilleret, der findes dog spiritus med enebær smag, som også anses som værende gin, denne gin type er ikke destilleret.

Afhænger prisen på gin af hvor mange gange den er destilleret?

Ja, typisk vil prisen på gin afhænge af hvor mange gange ginnen er destilleret.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet D-day Gin, Ki No Bi Kyoto Dry Gin, Cannabis Sativa Gin og Geranium Gin.

Anbefalingerne er givet af • Drinksters bartender
Skriv til Mike Vestergaard

Mike er bartenderen der har været i Sunny Beach, stået på en god håndfuld (eller to) værtshuse i København, været gæstebartender i det aarhusianske og oser af charme, selvtillid og lækkert hår. Han kan de fleste, hvis ikke alle, drinksopskrifter på rygraden og kommer ofte med nye.

Bedøm denne artikel
39 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5